Logo

Η Ορμήδεια του Ροδιού

Εξερευνήστε την ιστοσελίδα μας

Πρώτη ημέρα δημοσιοποίησης
06/06/2006

nav_bg nav_bg nav_bg nav_bg nav_bg nav_bg nav_bg nav_bg nav_bg
Line

Ελέγξτε την ταχύτητα σύνδεσής σας / Χρήσιμα τηλέφωνα / Αθλητικά

Y e l l o w   P a g e s

Φιλελεύθερος / Χαραυγή / Σημερινή / Αλήθεια / Πολίτης / Η Γνώμη / Γκαζέτα

Line

Ορμήδεια

Arrow Αρχική Σελίδα
Arrow Ορμήδεια (Ιστοσελίδα)
Arrow Η Εκκλησία του χωριού
Arrow Κοινοτικό Συμβούλιο
Arrow Φεστιβάλ του Ροδιού
Arrow Μνημείο
Arrow Κοινοτικό Πάρκο
Arrow Σ.Κ.Ε
Arrow Πολιτιστικοί Όμιλοι
Arrow Οι ποιητές μας
Arrow “Στιγμές 1974”
Arrow 
Φωτογραφίες του χωριού

Line

Ένωση Δήμων Κύπρου
Ο περί Δήμων Νόμος
Ο περί Κοινοτήτων Νόμος
Ο περί Γάμου Νόμος
Ο περί Σκύλλων Νόμος
Αιτήσεις Αδειών Οικοδομής

Line

arrbullet Σαν σήμερα
arrbullet Αγγλοελληνικό λεξικό
arrbullet Χάρτης της Κύπρου
arrbullet Αγνωούμενοι

nav_bg
nav_bg

Wired Radio

Arrow ΡΙΚ Τρίτο
Arrow Λόγος
Arrow Kiss
Arrow Super
Arrow Zenith
Arrow Mitropoli Lemesou
Arrow Love Radio
Arrow Klikfm
Arrow Elios
Arrow Kanali 6
Arrow Mix
Arrow Flash
Arrow Russian Wave
Arrow Ecclesia
Arrow Dee Jay

a_Line

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ ΟΡΜΗΔΕΙΑΣ

logoSke

28ης Οκτωβρίου 16
7530 Ορμήδεια
Τηλ. +357 24720048
+357 24720051

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΙΔΡΥΣΗΣ ΤΟΥ Σ.Κ.Ε. ΟΡΜΗΔΕΙΑΣ

Το εξαιρετικό από κάθε άποψη έργο που επιτελείται από το Σ.Κ.Ε σε ό,τι αφορά τη φροντίδα των ηλικιωμένων της κοινότητας και όχι μόνο, συντείνει κατά κύριο λόγο στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους, αποδίδοντας παράλληλα με έμπρακτο τρόπο το ελάχιστο της οφειλόμενης τιμής στους πρωτεργάτες της ζωής και σ’ όλους αυτούς που δημιούργησαν τις βάσεις και τις προϋποθέσεις της δικής μας ύπαρξης.

Το Σ.Κ.Ε. Ορμήδειας ιδρύθηκε στις 24 Νοεμβρίου 1998, με τη συμμετοχή 18 εκπροσώπων απ’ όλα τα οργανωμένα σύνολα της κοινότητας. Στις 3 Δεκεμβρίου του ιδίου χρόνου καταρτίστηκε η πρώτη Διοικούσα επιτροπή αποτελούμενη από 11μελές Συμβούλιο, του οποίου προΐσταται ο κοινοτάρχης κ. Παναγιώτης Πουής.

Πρωταρχικοί στόχοι του Σ.Κ.Ε. όπως καθορίστηκαν στην Καταστατική Συνέλευση είναι:
α) Η ευημερία των παιδιών, των νέων και των ενηλίκων
β) Η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και
γ) Η επισήμανση και επίλυση των προβλημάτων και των κοινωνικών αναγκών της κοινότητας.

Στον τομέα της φροντίδας και ευημερίας των ηλικιωμένων της κοινότητας, το Σ.Κ.Ε. επιτελεί εξαιρετικό έργο. Μετά από τοπική έρευνα που διεξήχθει το 1998 και η οποία κατέδειξε ότι η ηλικιακή ομάδα αυτών των ανθρώπων αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα, το Σ.Κ.Ε. δραστηριοποιήθηκε.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

Η γενναιόδωρη παραχώρηση δωρεάν στέγης από τη Σ.Π.Ε. Ορμήδειας, η γρήγορη διαμόρφωση των κτιρίων και ο εξοπλισμός τους με τη στήριξη του Γραφείου Ευημερίας και η επάνδρωση με το κατάλληλο προσωπικό, κατέληξαν στη λειτουργία του Κέντρου Ενηλίκων την 1η Φεβρουαρίου 2000.

Σε αρχικό στάδιο παρέχεται στους ηλικιωμένους μας:

  1. Εντευκτήριο
    Μπορεί ο ενήλικας να προσέλθει στο Κέντρο για να περάσει τις ώρες του δημιουργικά.
  2. Ψυχαγωγία
    Λειτουργία ομάδων απασχόλησης.
  3. Κατ’ οίκον φροντίδα
    Δίνει ασφάλεια και ανακούφιση στα μοναχικά άτομα, ενισχύει το θεσμό της οικογένειας και κυρίως αναπτύσσει την κοινωνική αλληλεγγύη. Οι ηλικιωμένοι δεν μετακινούνται από το χώρο τους, παραμένουν κύριοι στο σπίτι τους, αυτοεξυπηρετούνται στο βαθμό που μπορούν και βοηθούνται σε όσες εργασίες δυσκολεύονται να κάνουν μοναχοί τους.
  4. Παροχή μεσημεριανού φαγητού..

Για τη μεταφορά των ηλικιωμένων σε διάφορα προγράμματα ενασχόλησης, αγοράστηκε μικρό λεωφορείο ενώ ταυτόχρονα άρχισαν να διοργανώνονται διάφορες εκδηλώσεις με στόχο τον εμπλουτισμό του προγράμματος ενασχόλησης των ατόμων της τρίτης ηλικίας.

Η εντολή για συνέχιση της προσφοράς δόθηκε μέσα από τη δεύτερη Γενική Συνέλευση. Μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα οι δραστηριότητες του Σ.Κ.Ε. επεκτάθηκαν και πέραν της κοινότητας και ως Περιφερειακό

Κέντρο με ειδικό πρόγραμμα παροχής κατ’ οίκον φροντίδας, εξυπηρετεί άτομα από τις γειτονικές κοινότητες Ξυλοτύμπου, Ξυλοφάγου και Συνοικισμό Α.Η.Κ. Ορμήδειας.

Στο Κέντρο προσφέρεται ξεκούραση και φιλοξενία 1σε όλους όσους το επισκέπτονται, διοργανώνονται εκδρομές, απασχόληση σε διάφορες κατασκευές, όπως χειροτεχνίας, ζωγραφικής και ζαχαροπλαστικής, ενώ υπάρχουν επίσης προγράμματα εκπαιδευτικού χαρακτήρα μέσω των οποίων 3δίνεται η ευκαιρία όχι μόνο στα μέλη αλλά και στους υπόλοιπους κατοίκους της κοινότητας να απολαύσουν τις υπηρεσίες που προσφέρονται.

Για την εύρυθμη λειτουργία των πιο πάνω προγραμμάτων και παράλληλα για τη λειτουργία του Εντευκτηρίου Κέντρου απασχολείται 7μελές προσωπικό το οποίο αποτελείται από τη διευθύνουσα κοινωνική λειτουργό και 6 φροντίστριες.

4Για τη ψυχαγωγία των ηλικιωμένων διοργανώθηκαν πολλές εκδηλώσεις σε συνεργασία με τα Δημοτικά Σχολεία και με το Κοινοτικό Νηπιαγωγείο της κοινότητας. Επίσης διοργανώθηκαν δύο Φεστιβάλ προς τιμή των 5ηλικιωμένων στα οποία είχαν συμμετοχή και οι ίδιοι οι ηλικιωμένοι.

Η μέχρι στιγμής λειτουργία του Σ.Κ.Ε. Ορμήδειας αποδίδει υποδειγματικό κοινωνικό αποτέλεσμα και έργο, αλλά οι στόχοι δεν σταματούν μέχρι εκεί.

Επόμενος στόχος του Σ.Κ.Ε. είναι η δημιουργία ιδιόκτητου οικήματος για τη Στέγη Ηλικιωμένων στην οποία θα παρέχονται πέραν της κατ’ οίκον φροντίδας, ιατρική και φυσιοθεραπευτική φροντίδα, ψυχαγωγία κ.α., ενώ θα προωθηθεί και ανέγερση Πολυδύναμου Κέντρου Ευημερίας στο οποίο θα συστεγαστούν όλες οι προσφερόμενες υπηρεσίες και ο εμπλουτισμός τους με νέες, έτσι ώστε η αναβάθμιση τους να είναι συνεχής και αδιάλειπτη.

6

Αναμνηστική φωτογραφία των ηλικιωμένων έξω από το οίκημα του Κέντρου Ενηλίκων.

ΜΕΛΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Σ.Κ.Ε ΟΡΜΗΔΕΙΑΣ

Παναγιώτης Πουής

Πρόεδρος

Πάτερ Σέργιος Σεργίδη

Αντιπρόεδρος

Αιμίλιος Μανώλη

Γραμματέας

Χριστόφορος Ανδρέου

Β΄ Γραμματέας

Μαρία Νικολάου

Ταμίας

Παναγιώτα Σενέκκη

Β΄ Ταμίας

Κώστας Ισιδώρου

Μέλος

Δώρα Χρυσάνθου

Μέλος

Αντώνης Τσιάμα

Μέλος

Κυριάκος Στρογγυλός

Μέλος

Ανδρέας Χ”Κωστή

Μέλος

Χαράλαμπος Χαραλάμπους

Μέλος

Στέλλα Μίλλα

Μέλος

Πανίκκος Α,. Ζέζου

Μέλος

Βαρνάβας Βαρνάβα

Μέλος

Παραδείσα Χαπέσιη

Μέλος

Οδυσσέας Βιολάρη

Μέλος

Ελένη Τσιακούρμα

Μέλος

Κυριάκος Σενέκκη

Μέλος

Χρυστάλλα Αλεξάνδρου

Μέλος

Λειτουργός Επαρχιακού Γραφείου Ευημερίας
Χρίστος Μαννούρης
Έλενα Χ΄Αντωνίου

Διευθύνον Προσωπικό
Κική Σωτηρίου

7

Εκδρομή στο Camel Park στο Μαζωτό.

Line

Μπορείτε και εσείς να μας βοηθήσετε να ενημερώσουμε και να ολοκληρώσουμε την ιστοσελίδα για την Ορμήδεια με τις παρατηρήσεις σας, τις σκέψεις και τα σχόλια σας και θα χαρούμε να λάβουμε τα κείμενα και τις φωτογραφίες σας στη διεύθυνση support@ormideia.com.

Line

Αρχική Σελίδα / Διαφημίστε - ormideia.com / Επικοινωνήστε μαζί μας

 

Ormideia - Ορμήδεια, το χωριό του Ροδιού. Ormidia - Ιστορία της, γενικές πληροφορίες. Ormidhia - Διαφήμιση, παιγνίδια, συνομιλίες, ανέκδοτα, συνταγές, αγοραπωλησίες και πολλά άλλα. Ορμίδια ή Ορμήδια ...

 

Line

Η ιστοσελίδα είναι ιδιωτική και δεν έχει καμία σχέση με τις τοπικές αρχές και το Κοινοτικό Συμβούλιο Ορμήδειας. Το υλικό είναι αυθεντικό και παρμένο από συνεντεύξεις και βιβλία.
Όλες οι σελίδες είναι © 2008 – 2017 από ormideia.com. Τα κείμενα και το περιεχόμενο είναι καταχωρημένα στους κατόχους τους.

Ormideia, ormideia, Ορμήδεια, Ορμηδεια, ορμήδεια, ορμηδεια, Ορμήδια, Ορμηδια, ορμηδια, ορμήδια, Ορμίδια, Ορμιδια, ορμίδια, ορμιδια, Ορμίδεια, Ορμιδεια, ορμίδεια, ορμιδεια, Ormidia, ormidia, Ormidhia, ormidhia, Ormedia, ormedia, Kokkinohoria, Kokkinoxoria, kokkinohoria, kokkinohoria, Κύπρος, κύπρος, Κυπρος, Cyprus, cyprus, Κοκκινοχώρια, κοκκινοχώρια, Κοκκινοχωρια, κοκκινοχωρια, Λάρνακα, Λαρνακα, Larnaca, larnaca, χωριό, διαφήμιση, village, advertise, ORMIDIA, ORMIDEIA, ORMIDHIA ORMEDIA, ΟΡΜΗΔΕΙΑ, ΟΡΜΗΔΙΑ, ΟΡΜΙΔΙΑ, portal, Portal, PORTAL, ιστορία της ορμήδειας, ormidhia history, ormidia history